Естрада

Бугарија на детската Евровизија ќе се претстави со песна на македонско-бугарски тим предводен од Васил Гарванлиев

today19/12/2021 3

Background
share close

Десислава Димитрова и Мартин Стојанов денеска ќе ја претстават Бугарија на детската Евровизија, која се одржува во Париз. Бугарската песна за детската Евровизија е создадена од бугарско-македонски тим, кој се состои од претставникот на Евровизија 2021 на Македонија, Васил Гарванлиев, Давор Јордановски, Весна Малинова и Стан Стефанов, кој е автор на текстот на песната. Во специјална порака кон бугарската публика за време на претставувањето на заедничката песна Васил Гарванлиев изјави дека проектот е своевиден мост на Балканот.

Многу се радувам дека сум дел од бугарскиот тим за Детската Евровизија 2021 – изјави Гарванлиев и истакна дека верува оти нема граници во музиката и во обидите со љубов и соработка да се надмине омразата.

Гарванлиев порача дека ова е еден мошне добар проект со големо значење. Ова е прво учество на Бугарија на детската Евровизија, по петгодишната пауза.

The post Бугарија на детската Евровизија ќе се претстави со песна на македонско-бугарски тим предводен од Васил Гарванлиев appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%