Само би сакала да знам дека сте среќни…Прочитај ме не ме игнорирај…

Background

Здраво…

– Денес е сабота мамо. Денес ќе даваат пудинг. Јас многу сакам пудинг. Едни добри тетки ми донесоа протеза и сега можам сама да јадам. Тешко ми одеше навикнувањето, ама сега можам да правам неколку работи сама. Добро е тоа, нели?

Знам дека ти би се гордеела со мене да си тука. И тато исто. Ве замислувам негде среќни, со други дечиња кои за разлика од мене имаат раце и нозе. Не ви се лутам мамо.

Верувам дека сте имале голема причина што сте ме оставиле тука. Порано сакав да верувам дека сте отишле во некоја голема и напредна болница да побарате раце и нозе за мене, и потоа да ме однесете да ми ги наместат за да можам и јас да ви се стрчам во прегратка и долго да не ве пуштам. Но сега сум веќе голема и знам да читам. Многу читам мамо, и од книгите дознав дека мојата болест не се лекува.

И се лутам на мојата болест. Да не беше таа, вие сигурно немаше да ме оставите во дом. Тука сите доаѓаат и си одат, само јас останувам. Имав неколку другарчиња, но си заминаа во некои семејства. Пратија слики. Насмеани и опкружени со играчки. Јас имам само една кукла со црна коса. Постојано е насмеана.
Јас тајно ја викам “мама” и кога ми е тешко си легнувам до неа и си замислувам како ме гали и ми пее приспивна.

Наскоро ќе биде мојата полу-матура мамо. Веројатно знаеш од претходните писма дека сум скроз одлична. Ме примија во средно ликовно училиште. Беа одушевени од моите слики што им ги испратив. Директорот рекол дека многу личеле на слики од рајот.

Тој ги пратил на некоја светска изложба на сликари со уста, како мене, и мојата слика на среќно семејство го освои првото место. Толку за сега мамо. Ќе ти пишам повторно за неколку дена. Поздрави го тато и моите братчиња и сестричиња.

Навистина не ви се лутам мамо. Само би сакала да знам дека сте среќни. Ве гушкам со моите замислени раце, и ве сакам со моето вистинско срце. Се надевам дека мојата наградена слика ви се допаѓа, бидејќи вас ве има на неа. Се надевам дека ме препозна, јас сум таа вo средината.

Здраво!

Радио KISS FM кое постои повеќе од 26 години и непрекинато во сите овие 25+ години за сите концерти Во Македонија се трудиме да Ви доделиме гратис Влезници воедно и поставуваме многу лесни прашања за да ви доделиме и награди.

Започнавме самоиницијативно хуманитарна акција на Facebook. Имено, воведниот текст беше едно мало потсетување за некој деца кој патат по нивните родители и се сместени во згрижувачки домови, за лицата кој во оваа студена зима и Нова Година ја поминуваа покривајќи се со картонски кутии, за лица кој навистина им е потребна нашата мала помош и внимание.

Свесни сте и самите дека многу долг период поминувате по социјалните мрежи и читајќи секакви стории и воедно коментирајќи за истите или ги наградувате со лајк и со следење на фан страна.

Ние како радио KISS FM веќе имавме успешно помогнато на неколку фамилии низ Македонија.

Така и овој пат се зависи од вас.

Радио KISS FM за секој „Follow” започнувајќи од 01.01.2024 кој ќе го кликнете на Facebook страницата „Радио KISS FM”, одвојуваме 2 денари за хуманитарни цели.

Колку повеќе расте бројот на „Follow“, толку повеќе средства ќе се донираат. Затоа, вие едноставно што треба да направите е да притиснете „Follow“ на страницата на „Радио KISS FM”, и да притиснете Share за да помогнете и да ја споделите вашата хуманост со пријателите ваши а ние ќе ги донираме средствата во ваше име и тоа за хуманитарната цел која вие ќе ја одберете.

Сѐ е во ваши раце или подобро кажано во вашите палци од „Follow”. Оваа акција е поразлична од другите затоа што вие ја имате моќта со „Follow / Share” да помогнете и да ја покажете вашата хуманост.

Еден Follow е една донација! Линк за Follow / Share тука:

На крајот на акцијата заедно ќе одлучиме каде ќе ги донираме сите собрани средства од вашите Follow.

Дали тоа ќе бидат училиштата за деца со посебни потреби, институции за деца без родители или институции кои се грижат за хендикепирани лица.

За тоа одлучувате вие од кои ги очекуваме предлозите за донација.

Дополнително, на Facebook страницата „Радио KISS FM“ ќе имаме можност да се забавуваме, слушаме музика наградуваме, исполнуваме музички желби и да споделуваме интересни наши и ваши случувања, авантури од патувања и импресии од актуелни културни и спортски збиднувања живо во емисиите на Радио KISS FM.

Сега вашите Follow / Share вредат!

Донирајте додека сте на Facebook и одлучете каде ќе бидат подарени сите собрани средства.

Доколку сте во можност да донирате повеќе средства тоа ќе може да го сторите лично преку PayPal: kontakt@mreza.mk

Донациите важат и за порачаните музички желби преку официјалната веб страница на Радио KISS FM.

Со почит,
Радио KISS FM.

0%