Естрада

„Банкрот блуз бенд“ се враќа со преработка на „Починка“ од Блаже Конески

today16/03/2022 9

Background
share close

По цели три децении, легендарната музичка група „Банкрот блуз бенд“ се враќа на музичката сцена со одличен музички проект. Сашо Гигов – Гиш, Петар Ренџов и Игор Атанасоски – Харе повторно ги споија своите музички таленти и ја обработија песната „Починка“ на Блаже Конески. Песната „Починка“ првпат беше изведена на „Скопскиот фестивал“ во 1976 година, а тогаш ја изведе хрватската пејачка Зденка Ковачичек. Прекрасниот текст на песната е произлезен од перото на големиот македонист Блаже Конески, а музиката е на Љупчо Константинов.

The post „Банкрот блуз бенд“ се враќа со преработка на „Починка“ од Блаже Конески appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%