Естрада

9. место за тинејџерите од Дајте Музика на Евровизија, победа за Ерменија

today19/12/2021 7

Background
share close

Македонските претставници на Јуниор Евросонг завршија на деветтото место. На прво место завршија претаставниците на Ерменија. Децата од „Дајте музика“ имаа одличен настап на Јуниор Евросонг. Публиката ги пречека и ги испрати со силен аплауз. Македонија доби 12 поени од Албанија, од Азербејџан 10, Франција, Украина, Арменија и Ирска по 5 поени, Србија 3, а Грузија 2. Од соседна Бугарија не добивме поени. Од онлајн гласањето пак земјава доби 55 поени. Вкупниот број поени кои МАкедонија ги доби 114, беа доволни за 9 место. Македонското жири гласовите ги додели по следниот редослед : Бугарија(1), Ерменија (2), Азербејџан (3), Малта (4) ПОлска (5), Франција (6), Србија(7), Грузија (8), Албанија (10) и Русија (12). Победата ја однесе Ерменија, со 224 поени https://www.youtube.com/watch?v=1RG_qhN4e3M https://republika.mk/scena/muzika/video-od-nastapot-na-tinejdzerite-od-dajte-muzika-na-detska-evrovizija-bleskaa-na-scenata/

The post 9. место за тинејџерите од Дајте Музика на Евровизија, победа за Ерменија appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%