Естрада

Јуниверзал Мјузик Груп се повлекува од Русија

today09/03/2022 8

Background
share close

Universal Music Group гсе повлекува од Русија, потврди компанијата за Variety.

Станува во сила веднаш, ги прекинуваме сите операции во Русија и ги затвораме нашите канцеларии таму. Апелираме што поскоро да престане насилството во Украина. Ние се придржуваме до меѓународните санкции и, заедно со нашите вработени и уметници, работиме со групи од низа земји (вклучувајќи ги САД, ОК, Полска, Словачка, Германија, Чешка и Унгарија) за да ги поддржиме напорите за хуманитарна помош за итна помош за бегалците во регионот.

Извор за Variety вели дека вработените во компанијата ќе продолжат да ги добиваат своите плати за неодредено време, иако уметниците веројатно ќе видат дека повеќето, ако не и целата активност на снимање ќе бидат паузирани. Сите три главни етикети – Universal, Sony и Warner – имаат локални етикети и работат во Русија; додека претставниците на Sony и Warner немаа веднаш коментар, изворите велат дека двете компании најверојатно ќе ги објават одлуките за нивниот статус во земјата во рок од 24-48 часа. Сите три компании донираа за напорите за помош во Украина.

The post Јуниверзал Мјузик Груп се повлекува од Русија appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%