EX-YU ЕСТРАДА

Замина славниот Бернард Холи

today23/11/2021

Background
share close

Бернард Холи, актер познат по улогите во полициските серии на Би-Би-Си „Z-cars“ и „Doctor Who“, почина на 81-годишна возраст, како што потврди неговото семејство. Тој стана познато име кон крајот на шеесеттите и почетокот на седумдесеттите за време на траењето на популарната серија „Z-cars“, играјќи во дури 277 епизоди. Тој, исто така, глумеше во „Doctor Who Peter“ на Хејдон во 1967 година и во вонземјанинот Аксос во 1971 година.

The post Замина славниот Бернард Холи appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%