EX-YU ЕСТРАДА

Возилото кој го усмрти Шабан Шаулиќ било купено во Албанија

today25/02/2022 43

Background
share close

Ружица Кериќ, сопруга на Мирсад Кериќ кој загина заедно со Шабан Шаулиќ не крие дека не е задоволна од пресудата според која Турчинот доби казна од три години и три месеци.

– Знаев дека пресудата нема да биде соодветно донесена и пред судот да одлучи така. Јас и Гоца поднесовме жалба бидејќи сакаме се да биде правилно направено и се надеваме дека истрагата ќе започне од други правци: од каде е автомобилот, зошто е купен автомобилот во Албанија, од каде е познаникот на Турчинот и Албанците. Му ја одзеле возачката дозвола која практично не постои бидејќи ја немал и од каде точно таа казна од три години и три месеци. Мислев дека ќе добие казна од најмалку пет години, па и да ја добиеше таа казна, пак ќе одев во Вишиот суд. И јас поднесов жалба за тоа. Ми се чини дека судот повеќе беше на страната на обвинетиот бидејќи тој е германски државјанин со турско потекло – вели Ружица.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%