EX-YU ЕСТРАДА

Во „Ѕвездите на Гранд“ не смеат да се пеат нивните песни! Член на жирито отворено откри и кој бара 1000 евра од песна

today23/02/2022

Background
share close

Познато е дека во „Ѕвездите на Гранд“ за време на натпреварот се слушаат песни на различни изведувачи, некои од нив дури и изведени во различен аранжман. Сепак, членот на жирито Ѓорѓе Давид открива дека сега има проблем со некои негови колеги околу изведбата на песните и отворена проговори за кого станува збор. – Во претходниот период работев многу со деца. Доживеавме некои шокови искрено, бидејќи има некои автори кои се идоли со генерации, а забранија емитување на нивните песни овде во „Гранд“. Децата со многу љубов ги избираат тие песни, баш нивните, а кога ќе дојдеш во ситуација некој да бара 1.000 евра по песна, за да се изведе неговата песна овде на натпреварот, тогаш тоа е „шамар“. Ќе дадам се од себе сите овие луѓе да им ги апострофирам на децата за едноставно да знаат какви се моите колеги. Страшно сум навреден и повреден – разочарано вели Давид. Ѓорѓе не сакаше да испадне дека зборува залудно, па откри кои се колегите чии песни се забранети. – Ќе споменам две имиња кои направија целосна забрана, првото име е семејството на покојниот великан Ѓорѓе Балашевиќ кои не дозволуваат да се пеат песните на Ѓорѓе, а второто име е Цане кој воопшто не дозволува неговите песни да се изведуваат по ниедна цена. Некои бараат и по 1000 евра од компоцизија, открива членот на жирито. Запрашан дали и други музички натпревари ќе имаат слични проблеми, Џорџ одговори не. -Да беа во прашање шоу програми, мислам дека немаше да има проблем.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%