EX-YU ЕСТРАДА

Уште еден изменет детаљ: „За Љиљана“ не била посветена за сопругата на докторот на Тома

today05/01/2022 8

Background
share close

Актерката Љиљана Благојевиќ е всушност Љиљана на која легендарниот пејач Тома Здравковиќ ѝ ја посвети песната „За Љиљана“. Во емисијата „Шок поток“, Љиљана откри дека Тома имаше задача да напише песна посветена на докторката Ана, чиј лик Љиљана го толкуваше во серијата „Докторот од селото“. Така настанал големиот хит на Тома „За Љиљана“. Љиљана истакнува дека Тома бил многу талентиран, дека бил одличен текстописец, пејач, композитор, писател, но и актер.

Беше прекрасно, бев пресреќна кога првпат ја слушнав песната, рече таа.

Во филмкиот хит Тома“ Љиљана е сопруга на докторот кој го лекуваше Тома. https://youtu.be/drRbq-h8DdI

The post Уште еден изменет детаљ: „За Љиљана“ не била посветена за сопругата на докторот на Тома appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%