EX-YU ЕСТРАДА

Toма и Силвана никогаш не снимиле дует, „Поноч је“ ја напиша Жељко Јоксимовиќ за филмот

today05/01/2022 3

Background
share close

Иако беа најблиски соработници и пријатели кои животот и добар дел од кариерата го поминаа заедно, Тома Здравковиќ и Силвана Арменулиќ (во филмот ги толкуваат Милан Мариќ и Тамара Драгичевиќ) никогаш не снимија дует. Песната „Полноќ“ ја напиша Жељко Јоксимовиќ со помош на легендарниот Предраг Живковиќ Тозовац кој тогаш беше жив (кој пишуваше и за Силвана), а желбата на тимот беше песната да биде „народна од тоа време“, т.е. да звучи што поавтентично и пред се да ја покаже блискоста меѓу овие два лика. Слушнете ја:

 

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Предходни вести

EX-YU ЕСТРАДА

Oва е вистинскиот доктор на пејачот: Тома доаѓаше во болница кога сака, си заминуваше кога сака

Покрај главниот лик најголем интерес во филмот „Тома“ имаше за неговиот доктор кој секаде одеше со него и станаа добри пријатели. Некои делови во филмот се додадени, но некои се вистинити. Докторот кој го лечел Здравковиќ се викал Дејан Елаковиќ од Клиниката за урологија.Тој вели дека добро го познавал Тома и дека музиката му била се во животот. Го сакаше тој живот, ја сакаше музиката. На почетокот не знаев кој […]

today05/01/2022 1

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%