EX-YU ЕСТРАДА

Сеќавање на една голем трагедија: Момче паднало под воз со плочата од Тома Здравковиќ

today07/12/2021 33

Background
share close

Поранешен полицаец се присети на случката која се случила во 1984 година во Сремска Каменица и поврзана е со голем обожавател на пејачот. Едно момче заминало во Белград со воз да ја купи најновата плоча од Здравковиќ бидејќи во неговото место ја немало. Радосен што ја набавил се качил на возот за назад. Но, по патот се успал и не видел кога возот застанал во неговиот град. Кога го слушнал свирчето рипнал и отишол кон влезната врата и скокнал. Во тој момент наишол друг воз кој буквално го прегазил.Кога полицијата дошла да направи увид го видела неговото смачкано тело и кесата со новиот албум на Здравковиќ „Дотако сам дно живота“.

The post Сеќавање на една голем трагедија: Момче паднало под воз со плочата од Тома Здравковиќ appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%