EX-YU ЕСТРАДА

Продолжува војната помеѓу уредничката на РТС и Аца Лукас: Ние не сме установа за ресоцијализација на поранешни затвореници

today12/03/2022 8

Background
share close

Продолжува војната помеѓу Аца Лукас и директорката на забавната редакција на РТС Оливера Ковачевиќ по српскиот избор за песна на Евровизија. Лукас ја обвини Ковачевиќ дека му ја украла победата, но и таа не му остана должна.

Многу е важно која уста го кажува тоа. Имавме ваква ситуација луѓето кои беа осудени и издржуваа затворски казни, кои сега се во процес на ресоцијализација, некои од нив веруваа дека јавната служба е таа преку која можат да ја вршат својата ресоцијализација, но тоа не е наша работа. Тие работи, не ги слушаш таквите работи се решаваат на суд-изјави Ковачевиќ.

Оливера во Србија ја викаат „жута Оља“ поради нејзината блискост со српската опозиција.

The post Продолжува војната помеѓу уредничката на РТС и Аца Лукас: Ние не сме установа за ресоцијализација на поранешни затвореници appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%