EX-YU ЕСТРАДА

Пред десет години почина Гоце Арнаудов

today07/12/2021 37

Background
share close

Пред десет години, на 6-ти декември 2011 година, на 52-годишна возраст почина Гоце Арнаудов, познат македонски пејач на народна музика. Во 1994 година на Фолк фест – Валандово ги освоил сите награди со песната „Дали чекаш стара мајчице“. Пет години бил прогласуван за најпопуларна личност на Македонија, а учествата на Фолк-фест Валандово му донесле 22 награди. Неколку пати ја добил наградата за интерпретација „Никола Бадев“ на фестивалот „Гоце Фест“. Редовно учествувал на турнеи во Европа, Америка и Австралија. Ќе остане запаметен по песните „Ех да беше стрела песната”, “Дали чекаш стара мајчице”, “Ќе пијам ќе лумпувам”, “Свири мајсторе”, “Полни бре меанџијо

The post Пред десет години почина Гоце Арнаудов appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Предходни вести

EX-YU ЕСТРАДА

Сеќавање на една голем трагедија: Момче паднало под воз со плочата од Тома Здравковиќ

Поранешен полицаец се присети на случката која се случила во 1984 година во Сремска Каменица и поврзана е со голем обожавател на пејачот. Едно момче заминало во Белград со воз да ја купи најновата плоча од Здравковиќ бидејќи во неговото место ја немало. Радосен што ја набавил се качил на возот за назад. Но, по патот се успал и не видел кога возот застанал во неговиот град. Кога го слушнал […]

today07/12/2021 17

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%