EX-YU ЕСТРАДА

Oва е вистинскиот доктор на пејачот: Тома доаѓаше во болница кога сака, си заминуваше кога сака

today05/01/2022 1

Background
share close

Покрај главниот лик најголем интерес во филмот „Тома“ имаше за неговиот доктор кој секаде одеше со него и станаа добри пријатели. Некои делови во филмот се додадени, но некои се вистинити. Докторот кој го лечел Здравковиќ се викал Дејан Елаковиќ од Клиниката за урологија.Тој вели дека добро го познавал Тома и дека музиката му била се во животот.

Го сакаше тој живот, ја сакаше музиката. На почетокот не знаев кој е тој но подоцна се запознавме кога доаѓаше на прегледи. Сите го сакаа на Клиниката, и пациентите и персоналот. Иако боледуваше од тумор на бешиката тој не придаваше на тоа големо значење и си го живееше нормално животот. Иако го предупредувавме тој доаѓаше во болницата кога сака, си заминуваше кога сака.Си го живееше животот-раскажува докторот.

https://www.youtube.com/watch?v=lOJdrlMRmGc

The post Oва е вистинскиот доктор на пејачот: Тома доаѓаше во болница кога сака, си заминуваше кога сака appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Предходни вести

EX-YU ЕСТРАДА

Жељко Јоксимовиќ пред четири години за „Република“ најави дека со Бјелогрлиќ ќе го снимаат филмот „Тома“

Жељко Јоксимовиќ, во ексклузивно интервју за „Република.мк“ дадено на 10 ноември 2017 година најави дека со Драган Бјелогрлиќ подготвуваат филм за животот на Тома Здравковиќ. Во интервјуто, Јоксимовиќ објаснува дека тој и Бјелогрлиќ добиле дозвола за снимање на филмот од Бане Обрадовиќ кој е носител на правата на ликот и делото на Тома Здравковиќ и кој го организираше подигањето споменик на Тома Здравковиќ во Лесковац, како и спомен-плоча во Белград. […]

today05/01/2022

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%