EX-YU ЕСТРАДА

Ова е сопругата на Дино Мерлин: Носи шамија, важат за големи верници

today13/01/2022 44

Background
share close

Пејачот Дино Мерлин ретко ја покажува својата сопруга Амела со која има две деца, но нивната љубовна приказна шокираше многумина. Изгледа вака, а еве низ што поминале заедно. Родителите на Амела биле против нејзината љубов кон Дино, бидејќи тој бил сиромав, а таа студирала архитектура и била богата.

“Се каравме, се криевме, но никој не можеше да не раздели. После пет години тајно се венчавме. Тоа беше романтична свадба, иако буквално ја киднапирав сопругата. Само кумот и сестрата на Амела која беше кума, беа кај матичарот.

Вели дека никогаш нема да го заборави моментот кога по првата турнеја низ Југославија се вратил дома со празни раце и гладен

Жена ми стоеше на вратата и ме чекаше со бебето. Наида можеби имаше половина година, а нејзината сопруга Амела само што ја завршуваше архитектурата. Таа тивко ме праша: „Дали ни донесе нешто? Немам за млеко“. Немав ниту еден динар. Ништо не донесов, бидејќи ништо не заработив. Имаше високи трошоци. Би дал сè ако можам да одговорам таа вечер: „Да, донесов 100 марки“.

 

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%