EX-YU ЕСТРАДА

Макрон ја поканил Тереза Кесовија на ручек

today25/11/2021

Background
share close

Пејачката Тереза ​​Кесовија е една од стотиците гости кои ќе ручаат со Макрон, а за тоа има голема причина. Тереза ​​Кесовија не само што е пејачка дива во Хрватска, таа беше и остана легенда во Франција која го носи францускиот Орден на честа од областа на уметноста, пишува „Index.hr“. Таа откри и што планира да му каже на Макрон кога ќе го види:

Нешто за неговиот нов мандат, во кој цврсто верувам. Се надевам дека за време на новиот мандат тој ќе работи уште повеќе да ги зближи нашите два народа и нашите две земји, изјави таа за „Story“. Мислам дека нема да имам многу време да разговарам со него, но секако ќе го поздравам. Таму ќе биде и амбасадорот Вејсиер кој ми е многу драг и е пријател на претседателот, додава таа.

Кесовија живеела во Франција во 60-тите и 70-тите години на минатиот век и таму изградила завидна кариера. Француската кариера на Тереза ​​Кесовија започнала во 1965 година, кога ја отпеала „La Chanson de Lara“ од филмот „Доктор Живаго“. Додека живеела и работела во Франција, Тереза ​​соработувала со познати ѕвезди како Серж Лама, Тино Роси, Жилбер Беко и Рита Павоне. Тереза ​​четири пати ја наполнила париската „Олимпија“ и се запознала со неколку француски претседатели а денеска ќе ја има првата средба со Макрон.

The post Макрон ја поканил Тереза Кесовија на ручек appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%