EX-YU ЕСТРАДА

Киднапирањето на синот на Лепа Брена го помогнале вработени во нејзината послуга?

today22/12/2021 46

Background
share close

Во киднапирањето на Стефан Живојиновиќ, син на Лепа Брена и Боба Живојиновиќ, во ноември 2000 година, најверојатно учествувал некој од најтесниот круг на ова семејство или послугата, тврдат поранешни и сегашни полицајци кои директно или индиректно биле инволвирани во овој случај пред 21 година. ! Како што дознаваме, киднаперите имале детални информации за внатрешноста на вилата на Брена и Боба на Бежанијска коса во Белград, знаеле се за нивните навики, за тоа каде има сефови во куќата, каде се скапите часовници, каде банките имаат сметки. .. Истрагата за киднапирањето, на инсистирање на семејството, никогаш официјално не беше покрената, а МВР и тогашниот Сектор за државна безбедност (РББ) беа убедени дека осумгодишниот Стефан бил изаден од една од куќните помошници на Брена или чувари.

Неофицијална истрага

Овој случај никогаш не бил пријавен во полиција, па затоа никогаш не била спроведена официјална истрага. спроведена. Но, сите во полицијата и Д.Б., секако знаеле за киднапирањето, па истрагата се водела неофицијално. Стефан беше киднапиран на 23 ноември 2000 година во близина на куќата на Бежанијска коса, а на Брена и Боба им оставиле писмена порака со детални упатства за откуп. Киднаперите барале 2,5 милиони марки за живиот Стефан, заканувајќи му се дека во спротивно ќе го заколат детето и дека откупот за неговото тело во тој случај би бил пет милиони марки! Брена и Боба инсистирале полицијата да не интервенира директно во овој случај поради страв од безбедноста на Стефан, па на киднаперите им бил платен откуп, а Стефан бил ослободен пет дена подоцна, на 28 ноември 2000 година. Го оставиле на Калемегдан, пред зоолошка градина, додека се предавањето на парите е направени на друга локација.

 

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%