EX-YU ЕСТРАДА

„Допир на свилата“: Сопругата на Балашевиќ ќе издаде негова нова песна и книга

today01/05/2022 27

Background
share close

Како дел од негувањето на сеќавањето на ликот и делото на Џорџ Балашевиќ, неговата сопруга Оливера Балашевиќ (62), со поддршка и помош на ќерките Јелена и Јована и синот Алекса, продолжува да го презентира богатото уметничко наследство на познатиот новосадски поет и кантавтор. Ќе биде претставено новото издание на стихозбирката на Џоле ​​„Допирот на свила“, која ќе биде збогатена со необична интимна преписка меѓу сопружниците. На промоцијата, која семејството ја закажа за 29 април, присутните ќе уживаат и во песната на Џоле. Оливера Балашевиќ изјави дека семејството го осмислило претставувањето на книгата во нивниот дом на улицата Јована Цвијиќа во Нови Сад.

– Како голема серенада. Темпото на промоцијата ќе го диктира ритамот на избраните песни што ќе се пуштаат, а приказната на Џоле за серенадата ќе се слушне, за прв пат, од семејната архива-вели Оливера.

The post „Допир на свилата“: Сопругата на Балашевиќ ќе издаде негова нова песна и книга appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%