EX-YU ЕСТРАДА

Чаирскиот романтичар го напушти Чаир, се пресели на југ

today05/01/2022 18

Background
share close

Популарниот македонски пејач Владо Јаневски, повеќе не живее во Скопје, пишува „Вечер“. На својата 63-годишна возраст Јаневски од романтичниот скопски Чаир за кој така пее во својот голем хит, се пресели во Гевгелија. За деталите многу не открива, останува мистериозен како и за многу други работи кои му се случуваа во животот и кариерата. Вели, кусо, дека сега е најсреќен, дека од Гевгелија нема поспокојно место за живот, а близината на Егејско Море и сончевиот Халкидики му даваат дополнителен мотив за живот. Со оглед на тоа дека преку лето може често да се забележи во Неа Флогита, ништо чудно што Гевгелија ќе му биде појдовна точка за убавото секојдневие.

Во Гевгелија имам мирен живот, си ја имам гитарата, имам и клавир за компонирање на нови песни, а кога сакам одам во казиното “Фламинго“ кај моите пријатели, им објасни Јаневски на љубопитните новинари.

The post Чаирскиот романтичар го напушти Чаир, се пресели на југ appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%