EX-YU ЕСТРАДА

Aки ќе биде испратен и со две македонски песни

today31/01/2022

Background
share close

Александар Аки Рахимовски ќе биде испратен во последното почивалиште со песната „Sailing“ од Род Сјуарт, која Аки често му ја пееше на својот син Кики.

– Татек добро спие – им рекол на пријателите расплаканиот Кики Рахимовски, синот на Аки Рахимовски.

Аки Рахимовски ќе биде погребан во четврток во 15 часот во загрепски Мирогој во Алејата на великаните, со семејството и пријателите. Големиот музичар во вечниот покој ќе го придружува песната „Sailing“ од Род Стјуарт, која Аки често му ја пееше на својот син Кики додека тој беше сè уште бебе. До последниот одмор ќе го придружуваат членовите на клапата, кои покрај неговиот гроб ќе отпеат две македонски песни кои Аки многу ги сакаше.

The post Aки ќе биде испратен и со две македонски песни appeared first on Република.

Напишано од: KissFM

ОЦЕНКА

Коментари за веста (0)

Оставете ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%