SHOUTcast сервери

Информации за радио сервериДоколку сакате вашите радио програми да се следат на секој дел од нашата планета преку Интернет, ShoutCast подготви услуга за аудио стриминг за вас.

Користејќи ги нашите сервери во земјата и странство, можете да ги емитувате вашите програми во живо.

Технички карактеристики на услугата

Стримирање на сигнали од различен ритам, од 32 kbps до 320 kbps, во зависност од брзината на врската и потребите на корисникот.

Доделен е соодветен простор за IP адреса
24-часовна контрола и следење на серверот
Пријавете датотеки преку кои можете да ја следите прегледноста на вашите програми

Техничка поддршка и технички предуслови

Хардверски кодер, со можност за преземање сигнали со соодветни интерфејси и испраќање A / V сигнали преку WMA, RTMP, RTSP или MPEG-TS поток до серверот за стриминг
Софтверски кодер, заснован на серверска платформа со процесор Intel Core i5 – i9 и соодветна картичка за „снимање“, со потребниот оперативен систем и придружниот софтвер за кодирање
Постојана врска со Интернет

0%