KISS FM Историја

Background

Почитувани Радио KISS FM слушатели и SHOUTcast.mk корисници,

Би сакале да ве запознаеме како настана KISS FM и тимот на SHOUTcast.mk

Јануари 1998 година се направи тим од десетина техничари кој лансираа и го тестираа во Македонија првиот радио стриминг сервер кој емитуваше радио ширум светот со тогашни 64/kbps квалитет.

Визијата ни беше освен што изработувавме професионални веб страници да одржаваме и Радио сервери. Со текот на времето како интернет провајдерите се подобруваа, така започнавме и ние да го процесираме звукот на радиото да го подобруваме од 64/kbps квалитет до сегашни 320/kbps дигитален радио квалитет и до 1000/GBps линија за корисниците кој емитуваат ТВ програма.

Споредено со истражувањето и анкета која беше спроведена од радио KISS FM во почетокот на 2000 година, две години од стартувањето на радио KISS FM достигнавме зголемување од 30 процентни на слушаност во вкупниот удел на испитаниците спомнување дека се задоволни од изборот на песни и од емисиите што беа водени тој период на радиото за брз пристап до различни вести; превземање на mp3 и слично.

Зголемувањето на слушаноста на радиото се забележи кај сите возрасни групи.

Како што веруваме сте слушнале, Радио KISS FM и ден денес зрачи со дигитален квалитет благодарение на компанијата SHOUTcast.mk која одамна стана и Официјален Верификуван радио сервис за аудио и видео стриминг за физички и деловни корисници.

Радио екипата на KISS FM стана и дел од SHOUTcast.mk и има за цел да направи револуција во Аудио и Видео технологијата и како основоположник на првите радио стриминг сервери во Македонија и дијаспората ја дели визијата започнувајќи од 1998 година кога беа и лансирани и првите тест радио сервери.

На 02.01.2024 KISS FM прославува 26 години постоење благодарение на SHOUTcast.mk кој Ви ги овозможува најдобрите и најевтините цени за најразлични Аудио и Видео услуги овозможувајќи ви да искусите нови Аудио и Видео фукции и работи со усовршената и нова платформа.

Наскоро SHOUTcast.mk ќе мигира кон подобрување на платформата, a бенефитите кои ги нуди во форма за аудио и видео канали ќе бидат достапни со најниски цени во Македонија и пошироко за сите корисници.

Вие како наш регистриран SHOUTcast.mk корисник освен што во самата платформа ќе имате визуелна помош за ракување воедно добивате и привилигиран статус и нашиот тим ви стои на располагање 24/7 часа, односно штом креирате профил ќе добиете и насоки и помош околу сетирањето на ТВ или Радио каналот.

Со достапните пакети на SHOUTcast.mk доживеете го неверојатното искуство со радио, ТВ и Live платформата и звук кој неодамна го претстави SHOUTcast.mk со веќе задоволни 10,000+ корисници!

Позади компанијата SHOUTcast.mk стои тим со 26 години искуство и знаење во областа за хостинг, изработка на професионални веб страници и аудио и видео стриминг.

Прва редовно емитувана радио програма започна во 1998 година. Радиото кое беше стартувано и тестирано 1998 година со радио стриминг го доби името KISS FM, бидејќи беа пуштани тој период тивки балади и истото тоа радио ви доделуваше карти за сите музички настани во Македонија, во тој период беа и доделени награди по случаен избор на нашите слушатели.

Со KISS FM поминавме голем временски период во кој стекнуваме многу искуства, се боревме со многу предизвици, го рафинираме звукот до најдобриот можен баланс кој би го заситил секое слушателско уво.

Ги исполнувавме вашите музички желби и период поминат во кој успеавме со редовно емитувана радио програма од областа на љубовта и песните во позадина кој одеа од страна на нашиот уредник успеавме тој период да достигнеме популарност и голема бројка на слушатели како од Македонија така и од другите држави.

Кога го завршивме и го стабилизиравме проектот и радиото да функционира 24/7 часа и е во функција и денес без прекин се потрудивме да обезбедиме и бесплатни радио стриминг сервери ширум нашата држава за официјалните ФМ радио станици.

Преку работата низ годините ја креиравме визијата и сликата за сите потреби на едено радио и сега ТВ како да биде професионално изградено со модернизирана Веб страна која вклучува автоматизиран Радио или ТВ веб плеер, музички вести, топ листи, радио и ТВ стриминг, Автоматско прикажување на следни емисии кој следат на радио во текот на неделата, видео стриминг и други можни функционалности преку напредна Cloud технологија поддржанa од Intel Xeon Gold, Litespeed и VMware кој дозволуваат 24 часовна радио и ТВ програма која што ја сетирате вие самите.

Откако забележавме дека напредуваме се формираше компанијата SHOUTcast.mk тоа беше резултатот на нашиот труд и претставува сублимат на најдоброто од дигиталните Аудио и ТВ сервери на една платформа со тим кој денес е со големо искуство и знаење.

Ние како компанија Ви нудиме максимална безбедност, највисоки перформанси со 100% Uptime и 24/7 часовна поддршка преку телефон Facebook чат и тикет поддршка.

SHOUTcast.mk со внимание посветено на барањата од клиентите има форма на континуирано подобрување на секоја активност поврзана со услугата што се обезбедува со користење на ефективен и динамичен систем за квалитет.

Овој систем беше развиен со имплементација на целни цели, идентификување на специфични индикатори за квалитет насочени кон следење на секој аспект од различните активности и критичка анализа на различните процеси на компанијата а резултатот е навремено планирање на интервенциите за подобрување и зајакнување на ефикасноста на структурата.

Високиот стандард постигнат од SHOUTcast.mk ги потврдува резултатите добиени со текот на времето и не охрабрува постепено да ги подобруваме нашите перформанси, свесни дека квалитетот е постојан предизвик.

Нашата мисија е да му понудиме на секој наш клиент супериорна услуга, безбедени и квалитетни радио ТВ и Live сервери до 1000/Мbps квалитет.

Се подобруваме и растeме заедно, секогаш отворени сме за ваши идеи и предлози.

Бидете дел од нашата компанија за радио и ТВ медиа хостинг во Македонија!

Секогаш сме биле и ќе останеме компанија со најниски цени во Македонија и пошироко!

Успешна приказна

Низ годините како организација сме биле сведоци на голем број успешни приказни кои започнале токму преку SHOUTcast.mk.

Понатаму, ги имаме многуте радио партнер-компани каде денес се вработени токму наши колеги кои решиле да го направат првиот чекор кон почетоците на градење на кариера во аудио / видео IT индустријата.

Доколку сакате да дознаете повеќе за успешните приказни на Бојан, Давор и Никола кои ја пронајдоа преку SHOUTcast.mk, посетете ја официјалната страница на SHOUTcast.mk.

Се надеваме дека овие причини Ве потикнаа да размислите за придобивките и можностите кои ги обезбедуваат услугите на SHOUTcast.mk.

Доколку имате дополнителни прашања, слободно може да ни се обратите на социјалните мрежи на Радио KISS FM и SHOUTcast.mk на Facebook (Радио KISS FM) или Instagram (@radiokissfm_mk).

Приклучете се во нашата приказна и дозволете да го изградиме Вашиот бизнис заедно. Проширете се и растете го Вашиот радио бизнис без грижи за Вашите финансии.

Тимот на професионалци од SHOUTcast.mk бара да дозволите нашите професионални услуги да придонесат за создавање на Вашиот успех!

 

Секое добро!
Ве поздравува тимот на Радио KISS FM & SHOUTcast.mk

 

0%